Klik za kompletan cenovnik isporuke!

MP3 kompilacije na USB flash drajvu (17)

CD zabavna muzika - Srbija i ex-YU - pop, rok & rep (731)

CD narodna muzika - Srbija i ex-YU - folk, etno i filmska (576)

Blu-ray izdanja (627)

Blu-ray za 399-899 dinara (76)

Najnoviji DVD naslovi u ponudi (822)

Inostrani DVD filmovi - najnoviji hit naslovi (333)

Inostrani DVD filmovi - stariji naslovi i klasici (537)

LP / Vinyl inostrana izdanja (96)

LP / Vinyl domaća izdanja (80)

Najprodavaniji artikli (20)

Srpski i ex-Yu DVD naslovi sa engleskim i drugim stranim titlovima (111)

CD - OSTALE KATEGORIJE

BLU-RAY - OSTALE KATEGORIJE

DVD - OSTALE KATEGORIJE

KNJIGE I STRIP IZDANJA

GRAND PRODUCTION CD rasprodaja (28)

EYESBURN - merchandise (9)

PC, Playstation, Xbox, Nintendo - igre i oprema

 

Srbi na Krfu - Sto godina od Albanske golgote (DVD)

Srbi na Krfu - Sto godina od Albanske golgote (DVD)
Cena
4.99 EUR ili 6.24 US$ ili 499.00 din
Količina
Napomena
Za kupce iz Srbije važeća je cena u RSD
Za kupce iz inostranstva važeća je cena u EUR/US$

Dokumentarni film "Srbi na Krfu - sto godina od Albanske golgote" kroz hronologiju događaja beleži jedno od najvećih stradanja srpske vojske i naroda - Albansku golgotu. Film donosi nove i do sada neobjavljene fotografije koje su zabeležile savezničke armije (Francuska, Velika Britanija i Italija) tokom boravka srpske vojske u Albaniji i njene evakuacije na grčko ostrvo Krf. Snimanje je trajalo godinu dana i obavljeno je u sedam evropskih zemalja.

Kroz horonologiju događaja od trenutka velike austrougarsko-nemačko-bugarske ofanzive do odlaska na Krf, u priči autorke Slađane Zarić, vodi nas profesor Filozofskog fakulteta, istoričar dr Miloš Ković. Na autentičnim lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji i Grčkoj ispričana su i prikazana sva stradanja, strahote i tragedija koje su tih dana zadesila srpsku državu. Kroz vrlo analitičnu i sistematičnu pretragu brojnih knjiga, zapisa i ratnih dnevnika savremenika, profesor Miloš Ković doneće brojne zanimljivosti i pojedinosti u vezi sa povlačenjem koje do sada nisu bile toliko poznate.

Autentična priča na autentičnim lokacijama, foto i video-materijal iz tog vremenskog perioda samo su neki od detalja koji će gledaocu dokumentarnog filma "Srbi na Krfu - sto godina od Albanske golgote" približiti vreme i događaje od pre tačno sto godina.

Novitet koji donosi dokumentarni film novinara i urednika u Informativnom programu RTS-a Slađane Zarić su i arhivski materijali savezničkih armija koji se danas čuvaju u britanskim, italijanskim i francuskim arhivima. Izveštaji generala, oficira, lekara i novinara iz Albanije i sa Krfa daju još jedan doprinos u sagledavanju tadašnjih teških okolnosti.

Dokumentarni film "Srbi na Krfu" realizuje se u koprodukciji Radio-televizije Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Ministarstva odbrane Republike Srbije. Istraživanje u Londonu finansirao je, posredstvom ambasade Velike Britanije u Srbiji, Odbor za obeležavanje Prvog svetskog rata Velike Britanije, a do sada uglavnom neobjavljene fotografije srpske vosjke na Krfu ustupilo je Ministarstvo kulture Republike Francuske posredstvom ambasada Francuske u Beogradu.

Artikal još nije ocenjen
Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal
Kupci koji su kupili ovaj artikal, kupovali su i sledece artikle:
Najnoviji naslovi u ovoj kategoriji:
VAŠA KORPA
Niste naručili nijedan artikal

NAJPRODAVANIJE
NAJNOVIJI ARTIKLI