Klik za kompletan cenovnik isporuke!

MP3 kompilacije na USB flash drajvu (17)

CD zabavna muzika - Srbija i ex-YU - pop, rok & rep (702)

CD narodna muzika - Srbija i ex-YU - folk, etno i filmska (561)

Blu-ray izdanja (658)

Blu-ray za 399-899 dinara (76)

Najnoviji DVD naslovi u ponudi (823)

Inostrani DVD filmovi - najnoviji hit naslovi (330)

Inostrani DVD filmovi - stariji naslovi i klasici (517)

LP / Vinyl inostrana izdanja (75)

LP / Vinyl domaća izdanja (60)

Najprodavaniji artikli (20)

Srpski i ex-Yu DVD naslovi sa engleskim i drugim stranim titlovima (111)

CD - OSTALE KATEGORIJE

BLU-RAY - OSTALE KATEGORIJE

DVD - OSTALE KATEGORIJE

KNJIGE I STRIP IZDANJA

GRAND PRODUCTION CD rasprodaja (29)

PC, Playstation, Xbox, Nintendo - igre i oprema

Slagalice - puzzle (2)

Bojanke (8)

Tastature (30)

Miševi & podloge za miša (127)

Slušalice (51)

MP3 kompilacije na USB flash drajvu

 

Družina Dardaneli - Poljubac leptirice (strip)

Družina Dardaneli - Poljubac leptirice (strip)
Regularna cena
9.90 EUR / 11.38 US$ / 990.00 din
Snižena cena
8.41 EUR / 9.68 US$ / 841.40 din
Količina
Napomena
Za kupce iz Srbije važeća je cena u RSD
Za kupce iz inostranstva važeća je cena u EUR/US$

Srbija, pred kraj nekog drugačijeg 19-og veka. U zemlji pošteđenoj tragičnih prevrata i iscrpljujućih ratova, vlada sveobuhvatajuće „zlatno doba“, ali kako to biva, gde je svetlost, tu je i senka. Senka zasad još nevidljiva, ali očigledna službama i pojednicima koje sebi daju za zadatak da je odagnaju, i onima se druge strane, koji bi da počnu sa ovim malim prkosnim narodom a onda mrakom zastru i ceo svet.
A za to vreme, bezbrižni Beograđani uživaju u novom uređenju centra grada koje potpisuje čuveni francuski arhitekta Šambon, i slobodno se voze od Kalemegdana do austrougarskog Gardoša vazdušnim tramvajem, a svugde niču velelepne građevine i hramovi. Ipak, i dalje najviše vole da se zguraju u zadimljenim kafanama i bistre politiku uz gorku kafu i ljutu rakiju.
Najčuvenija od njih je kafana „Dardaneli” i upravu tu, na mestu gde su se za pijanim stolovima spevale neke od najlepših pesama i skovale neke od najgnusnijih zavera se kompletira tajna družina u kojoj će se naći poznati junaci iz dela srpske i svetske književnosti: časni starina, Hajduk Stanko iz romana koji nosi njegovo ime od Janka Veselinovića, lepa Koštana iz istoimene drame Bore Stankovića, vampir Sava Savanović iz novele „Posle 90 godina“ Milovana Glišića, bivši upravnik zatvora u Istambulu Karađoz iz „Proklete Avlije“ – Ive Andrića i najzad, za svoju vrstu veoma inteligentan Jazavac iz pripovetke „Jazavac pred sudom“ Petara Kočića. Grupu sastavlja Vukašin Katić, političar i intelektualac, lik iz „Vremena Smrti“ od Dobrice Ćosića a pomaže im i ruski agent - Grof Vronski iz Tolstojeve „Ane Karenjine“.
Što se tiče neprijateljske strane, tu su austrougarski agenti Jozef K. Iz Kafkinog „Procesa“ i njegov smotani pomoćnik Dobri vojnik Švejk iz istoimenog romana češkog pisca Jaroslava Hašeka. Zatim tu je Kara Ben Nemsi, Nemac koji je uzeo ovo ime kada otišao na Bliski istok, ali je mnogo poznatiji kao Old Šeterhend, brat po krvi apačkog poglavice Vinetua, i junak nebrojenih romana Karla Maja. Njegov verni saborac je Hadži Halef Omar Ben Hadši Abul Abas Ibn Hadšii Davud al Gosarah ili skraćeno Halef Omar, orijentalac takođe iz romana Karla Maja. I konačno, tu je pomalo precvala ali i dalje zanosna Francuskinja Margarita Gotje za koju se nikad ne zna kojoj će se strani prikloniti, a poznatija pod svojim šifrovanim imenom Dama s kamelijama iz romana Aleksandra Dime mlađeg.
Ovi i još mnogi drugi likovi iz naše i svetke književnosti će se žestoko sukobiti u avanturi epskih razmera, a čitaoci će sami morati da otkriju tajnu „poljupca leptirice“.

broj strana: 56
ISBN: 978-86-84687-85-4

štampa: crnobelo

pismo: latinica

godina proizvodnje: 2011

Izdavač: System Comics

Artikal još nije ocenjen
Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal
Kupci koji su kupili ovaj artikal, kupovali su i sledece artikle:
Najnoviji naslovi u ovoj kategoriji:
Stranica 1 od 2 >
Sorting
Stranica 1 od 2 >
VAŠA KORPA
Niste naručili nijedan artikal

NAJPRODAVANIJE
NAJNOVIJI ARTIKLI